matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną
Mariusz:
Obliczyć pochodną f(x) = 2arctg( 4e
2x
− x
6
)
14 kwi 18:39
Prosiałke:
Odświeżam
14 kwi 20:16
Krzysiek:
podstawienie t=4e
2x
−x
6
}
1
(2arctgt)'=2
*t'
t
2
+1
t'=...
14 kwi 20:35