Trygonometria
Rozwiązywacz: Witam. Czy mógłbym was prosić o kilka zadanek z trygonometrii?

Może coś ze wzorów
redukcyjnych, twierdzenia cosinusów itd itd. Chciałbym się przygotować przed sprawdzianem,
prosiłbym o zadanka nie za łatwe i nie za trudne

Jeżeli to dla Was nie problem
14 kwi 18:30
zawodus: www.zadania.info zrób wszystkie i będzie ok
14 kwi 18:52
ZKS:
Rozwiąż równanie.
tg2(x + y) + ctg2(x + y) = 1 − 2x − x2
14 kwi 18:54
razor: Rozwiąż równanie
8|sinx| = |x+20| + |x+28|
14 kwi 18:59
Rozwiązywacz: ZKS
Takich zadań nam nie dają z (x+y)

Możesz podać inne? Albo już nie musicie bo zacząłem robić
na tym zadania.info ^^
razor
sinx = 8?
14 kwi 19:02
ZKS:
No to takie. Rozwiąż równanie
sin(x) + cos(x) + 2sin(x)cos(x) = 1.
14 kwi 19:05
razor: zastanów się czy sinx może przyjąć wartość równą 8
14 kwi 19:06