matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
PC:
Do wykresu funkcji f (x) = 2x
3
− 4x
2
+ 2x − 5 należy punkt o współrzędnych A. (−1,− 9) B. (−1,− 5) C. (−1,−10) D. (−1,−13)
2 lis 17:42
Ergo:
przykladowo do A
podstaw za f(x) −9 i za x −1 i sprawdz czy L=P −9=2(−1)
3
−4(−1)
2
−2−5
2 lis 17:44
Ergo:
jesli L≠P to nastepny
2 lis 17:46
PC:
ok dzienki
2 lis 17:46
PC:
ok dzienki
2 lis 17:47