matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
chciałem obliczyć cosx = U{1}{2}
drzewo:
1
chciałem obliczyć cosx =
2
i wychodzi mi:
π
x
1
=
3
3
π
9
2π
11
5
x
2
=
π +
=
π +
=
π a w odpowiedziach mam
π i nie
2
3
6
6
6
3
wiem czy ja robię gdzieś błąd ?
14 kwi 17:37
PW:
3
π
π
Bo to nie jest
π+
, lecz 2π−
.
2
3
3
14 kwi 17:42
Marcin:
Masz to zobrazowane
14 kwi 17:43
drzewo:
ok wielkie dzięki
14 kwi 17:45