Przeksztalc wyrazenie
uśmiechnij_się: Może mi ktoś spradzic zadanie

Przekształc wyrazenie : (√7−2√3)
2 = 7
2−7*12+12
2=49−94+144=99
14 kwi 16:30
wredulus_pospolitus:
(√7)2 − 2*√7*2√3 + (2√3)2
tak winno być
14 kwi 16:31
Janek191:
Źle
14 kwi 16:32
J: Wszystko żle ..
14 kwi 16:32
wredulus_pospolitus:
albo pomyśl chwilkę
√7 co liczba pomiędzy 2 (=√4) a 3 (√9)
√3 co liczba pomiędzy 1, a 2
2√3 to będzie liczba pomiędzy 2 a 4
(√7 − 2√3)2 ≤ (3 − 2)2 = 12 = 1
a tobie wyszła o wiele wiele wiele wiele wiele większa liczba
zauważ, że 99 > (9)2
14 kwi 16:33
5-latek: Jest niestety zle
Zle zastosowales/as wzor skroconego mnozenia
(√7)2−2*√7*2√3+(2√3)2= 7−2*2*√7*√3+12= 7−4√21+12= policz
14 kwi 16:35