matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
abc:
∫e
(
1/x)/x
2
dx
14 kwi 15:21
Janek191:
e
1
x
∫
dx =
x
2
1
t =
x
− dt
dt =
x
2
więc = − ∫ e
t
dt = − e
t
+ C = − e
1
x
+ C
14 kwi 16:49
Janek191:
e
1
x
∫
dx =
x
2
1
t =
x
− dx
dt =
x
2
więc = − ∫ e
t
dt = − e
t
+ C = − e
1
x
+ C
14 kwi 16:49
Janek191:
e
1
x
∫
dx =
x
2
1
t =
x
− dt
dt =
x
2
więc = − ∫ e
t
dt = − e
t
+ C = − e
1
x
+ C
14 kwi 16:50
Janek191:
II rozwiązanie jest dobre
bo zamiast dx napisało mi się dt
14 kwi 16:55