matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
ccccccccccccccccccccccccc:
Równanie (x−2)
2
=25 Ile ma rozwiązań
2 lis 17:14
godzio187:
x
2
−4x+4=25 x
2
−4x−21=0 obliczasz Δ jak nie umiesz to moge ci rozpisać
2 lis 17:17
imię lub nick:
można obustronnnie zpierwiastkować będzie wtedy: |x−2|=5 pozdrawiam
2 lis 17:20
godzio187:
ja zawsze robie na około
2 lis 17:22