matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc... 128^{-4} : (u{1}{32})^4
alayne.:
proszę o pomoc... 128
−4
: (
1
32
)
4
13 kwi 23:19
alayne.:
(2
7
)
−4
* 32
4
= 2
−28
* (2
5
)
4
= 2
−28
* 2
20
= ... ?
13 kwi 23:27
Mila:
2
−28
*2
20
=2
−8
14 kwi 00:07