| y | ||
y' + | = x2 | |
| x + 1 |
| y | ||
y' + | = 0 | |
| x + 1 |
| y | ||
y' = − | ||
| x + 1 |
| dy | dx | ||
= − | |||
| y | x + 1 |
| dy | dx | |||
∫ | = − ∫ | |||
| y | x + 1 |
| C | ||
y = | ||
| x + 1 |
| C(x) | ||
y = | ||
| x + 1 |
| C'(x)(x + 1) − C(x) | ||
y' = | ||
| (x + 1)2 |
| C'(x)(x + 1) − C(x) | C(x) | ||
+ | = x2 | ||
| (x + 1)2 | (x + 1)2 |
| C'(x) | |
= x2 | |
| x + 1 |
| x4 | x3 | |||
C(x) = | + | + C2 | ||
| 4 | 3 |
| ||||||||||||||
y = | ||||||||||||||
| x + 1 |
| x4 | x3 | C | ||||
y = | + | + | ||||
| 4(x + 1) | 3(x + 1) | x + 1 |
| C | ||
yj = Ce−∫pdx = Ce−∫dx/(x+1) = Ce−ln|x+1| = | . | |
| x+1 |