matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc; p4{-4}^{-2} * 8^u{4}{3}
Hm.:
Bardzo proszę o pomoc;
4
√
−4
−2
* 8
4
3
13 kwi 22:45
Mila:
Po pierwiastkiem powinno być (−4)
−2
−1
1
(−4)
−2
=(
)
2
=
4
16
1
4
√
1/16
=
2
8
4
3
=(2
3
)
4
3
=2
4
=16 otrzymasz wynik=
1
*16=8
2
13 kwi 23:46