p{16} (stopnia 4) + p{3 3/8} (stopnia 3) _________________________________
haise.: √16 (stopnia 4) + √3 3/8 (stopnia 3)
_________________________________
(27)−1
4 + √278 (stopnia 3)
_____________________ =
(72)
= 4 + √32 =
____________
(72)
?
13 kwi 21:37
haise.: 32 bez pierwiastka
13 kwi 21:37
haise.: od początku...
4 + 32
_____________ = 82 + 32 = 112 * 27 = ... ?
72
13 kwi 21:46
5-latek: 4√16=2 bo 2
4=16
| | 3 | | 27 | | 3√27 | | 3 | |
3√3 |
| = 3√ |
| = |
| = |
| |
| | 8 | | 8 | | 3√8 | | 2 | |
| | | | | | 7 | | 2 | |
wiec |
| = |
| = |
| * |
| = policz |
| | | | | | 2 | | 7 | |
13 kwi 21:51
haise.: Aj, wszystko byłoby dobrze, gdyby nie ta 4... no ale zdarza się

dziękuję.
13 kwi 22:09
5-latek: musisz to sobie zapamietac najlepiej
np √16=4 4√16=2 i np 5√32=2 bo 25=32 bo zobacz 2*2*2*2*2=32
13 kwi 22:12