matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
ccccccccccccccccccccccccc:
2x−4
1
? rozwiąż równanie
=
x+3
3
2 lis 17:01
Mateusz:
Wyznacz dziedzinę równania i rozwiąż je korzystając z własności proporcji
2 lis 17:03
marcin:
6x−12=x+3 5x=15 |:5 x=3
2 lis 17:05
marcin:
x≠−3
2 lis 17:05