456
jarek : funkcje f, g, h dane sa wzorami f(x)= x2+3x+14, g(x)=x2+2x+11, h(x)=mx2+mx+2. wyznacz
wartość parametru m dla którego wykresy tych funkcji przecinaja sie w jednym punkcie
obliczylem punkt przeciecia dwoch pierwszych prostych ale dalej nie wiem jak to liczyc
13 kwi 16:59
ICSP: Prostych ?
13 kwi 17:03
ICSP: Skoro f i g i h mają się przecinać w jednym punkcie oraz f i g przecinają się w puncie np P. to
punkt P musi należeć do wykresu funkcji h.
13 kwi 17:06
jarek : funkcji*! ! !
13 kwi 17:10
5-latek:

To podstaw wspolrzedne tego punktu co wyliczyles do rownania funkcji f(x) i wylicz m
na rysunku sa wykresy funkcji f(x) i g(x)
13 kwi 17:18
5-latek: Oczywiscie do rownania funkcji h(x) − miesza ten chochlik dzisiaj
13 kwi 17:22