matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!!!!!!
MATEUSZ:
rozwiąż podane równanie: I x−2,5 I=7
?
2 lis 16:54
Ergo:
x−2,5=7 lub x−2,5=−7
2 lis 16:56
MATEUSZ:
ALE ILO TO JEST
?
2 lis 16:59
marzena:
x=−2,5+7 i x=−2,5−7 a a dalej tto se chyba poradzisz
2 lis 19:12
marzena:
sorki porawiam błąd x=2,5+7 i x=2.5−7
2 lis 19:43