matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p{u{1}{8}^2 (3-ciego stopnia) * (2 u{1}{2})^{-2}
Luna:
√
1
8
2
(3−ciego stopnia) * (2
1
2
)
−2
√
1
64
(3−ciego stopnia) = 4 (2
1
2
)
−2
= 4 * 25 4 *
4
25
=
16
25
?
13 kwi 15:57
Marcin:
1
3
√
= 1/4, a nie 4
64
1
4
4
1
*
=
=
4
25
100
25
14 kwi 05:24