matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
symbol Newtona
tyu:
proszę o sprawdzenie przykładu
5
1
17
14
17
15
5
4
+
=
5
2
17
2
5
3
17
3
+
5
1
18
15
5
4
20
17
2
17
3
5
3
+
2
18
15
5!
5
4! 1!
18
3
5!
10 +
3! 2!
18!
4! 5
5
15! 3!
4! 1!
18
3
5!
10
3! 2!
18!
4! 5
5
15! 3!
4! 1!
18!
3!*4*5
10
3! 15!
3! 2!
25
25
1
=
=
10*10
100
4
1
a prawidłowa odpowiedź to
2
13 kwi 14:30
razor:
korzystam z:
5
1
5
4
=
5
2
5
3
=
17
2
17
15
=
17
3
17
14
=
5
1
17
14
17
15
*[
+
]
=
5
2
17
2
17
3
*[
+
]
17
14
17
15
5*[
+
]
5
1
=
=
17
15
17
14
10*[
+
]
10
2
13 kwi 14:40
hjkghk:
hjhgfhkfjkuyfukfkjfhj
13 kwi 14:42
tyu:
5
2
5
3
3!*4*5
20
dlaczego
=
a nie jest to
=
= 10
2!* 3!
2
17
2
17
15
17
3
17
14
i dlaczego
=
oraz
=
13 kwi 15:01
tyu:
13 kwi 16:05
tyu:
wiem, wszystko jasne. dziękuję za podpowiedź
13 kwi 16:36