g
Barry: siemka !
| | 2n | |
podaj wzór rekurencyjny ciągu an = |
| |
| | n+4 | |
13 kwi 12:04
5-latek: A nie uwazasz ze ten wzor masz juz podany ?
13 kwi 12:06
zawodus: a mnie się wydaje, że nie
13 kwi 12:23
ICSP: a1 = ?
an+1 = ?
an+1 − an = ?
13 kwi 12:51
Trivial:
Jest dużo sposobów na opisanie tego wzoru rekurencją − chyba nawet nieskończenie wiele.
Można tak jak
ICSP, ale to nie jedyny sposób. Można to zrobić też obliczając przykładowo:
| an | |
| = ? wtedy a n = (?)*a n−1. Zależy od pomysłu.  |
| an−1 | |
13 kwi 12:55