pomocy
PC: Jak to rozwiązać by wybrać prawidłową odp



Funkcja kwadratowa o miejscach zerowych x1 = −3 i x2 = 4, której wykres przechodzi przez
punkt P = (0,12) ma wzór:
A. f (x) = −2(x + 3)(x − 4)
B. f (x) = (x + 3)(x − 4)
C. f (x) = −(x + 3)(x − 4)
D. f (x) = (x −3)(x + 4)
2 lis 16:24
Mateusz: Zapisz wzór funkcji w postaci iloczynowej a(x−x1)(x−x2) a następnie policz a podpowiem ci jak
skorzystaj z tego że punkt P (x,y) P= (0,12) należy do wykresu funkcji po podstawieniu
będziesz miał do rozwiązania pewne równanie
2 lis 16:31
marcin: y=a(x+3)(x−4)
12=a(0+3)(0−4)
a=−1
y=−(x+3)(x−4)
2 lis 17:11