12 kwi 17:41
Saizou :

m=3 bo jest to współrzędna y punktu C
| | 3 | |
n jest to wartość funkcji dla argumentu x , m= |
| |
| | x | |
12 kwi 17:51
J:
| | 3 | |
IBxI = |
| − bo to jest f(x) |
| | x | |
IxCI = 3 , bo 3 to rzędna punktu C , stąd h = IBxI + IxCI
12 kwi 17:52
uczen_z_mlawy: A dałoby rade jeszcze jasniej?; /
12 kwi 17:57
uczen_z_mlawy: Ze m=3 domyslamy sie z punktu c(7,−3)?
12 kwi 17:58
J: | | 3 | |
Odległość punktu B od osi to wartość funkcji f(x) , dla argumentu x , czyli : |
| |
| | x | |
....jaśniej się już nie da.
12 kwi 18:02