aa
Hugo: oblicz:
(x+1)2>0
(x+1)2>=0
(x+1)2<=0
(x+1)2<0
chodzi mi tylko o zasade jak sie to robi
12 kwi 10:56
kochanus_niepospolitus:
(x+1)2 .... liczba podniesiona do kwadratu jest ZAWSZE liczbą ≥0
więc:
(x+1)2 > 0 ... sprawdzasz kiedy x+1=0 ... bo tylko wtedy (x+1)2 nie spełni warunku >0
(x+1)2≥0 .... 'zawsze' spełnia
(x+1)2 ≤ 0 ... tylko gdy x+1=0 ... bo wtedy (x+1)2 = 0
(x+1)2 < 0 .... nigdy ... ponieważ kwadrat liczby jest ≥0
12 kwi 11:01
Hugo: czyli odp:
a) R/{0}
b) R
c) 0
d) pusty
12 kwi 11:20
kochanus_niepospolitus:
a) bzduuura
b) ok
c) bzduuura
d) ok
kiedy x+1 = 0
12 kwi 11:21
Hugo: 
a) R/{−1}
c) − 1
dzieki, zaczalem robic sb zesaw powt. A. Kielbasy
12 kwi 11:28