Oblicz wyraz a20
Ewuul: Wyrazami ciągu arytmetycznego ( an ) są kolejne liczby naturalne, które przy dzieleniu przez
9 daje resztę 5 i wiedząc, że a5 =50, oblicz wyraz a20
an = 9n+5
11 kwi 23:04
Piotr:
11 kwi 23:09
Marcin: To zadanie dla chętnych Piotrek. Licz!
11 kwi 23:12
Piotr:
ale wlasciwie jest wyliczone
11 kwi 23:12
Marcin: no jak to?
a
n masz dopiero podane. Weź tu jeszcze a
20 oblicz
11 kwi 23:14
Piotr:
za trudne dla mnie
11 kwi 23:16
Mila:
Oj, policzcie koleżance.
Dałam zadania dla Bezendu, tam się wykażecie.
11 kwi 23:17
Piotr:
ja mysle, ze
Ewuul komus wrzuca to zadanie. skoro doszla do a
n to chyba nie problem
podstawic.
a
20 = 185
11 kwi 23:20