| ex | ||
lim | ||
| x |
| 1 | ||
[ | ] | |
| 0− |
| ex | e−1 | |||
x = −1; | = | ≈ −0,36 | ||
| x | −1 |
| ex | e−0.5 | |||
x = −0.5; | = | ≈ −1,21 | ||
| x | −0.5 |
| ex | e−0.2 | |||
x = −0.2; | = | ≈ −4,09 | ||
| x | −0.2 |
| ex | e−0.0005 | |||
x = −0.0005 | = | ≈ −2000 | ||
| x | −0.0005 |
| ex | ||
x = −9 * 10−30 | ≈ −1,1 * 1029 | |
| x |
| 5 | ||
[ | ] = 0 | |
| ±∞ |
| 5 | ||
[ | ] = −∞ | |
| 0− |
| −5 | ||
[ | ] = +∞ | |
| 0− |
| ln(1+x) | ||
limx→0 | ||
| 3x |
| 1 | 1 | |||
limx→0 ( | − | )? | ||
| x | sinx |
| ln(1+x) | ||
limx→0 | = limx→0 ln(1+x)13x = | |
| 3x |
| 1 | 1 | |||||||||
=limx→0 ln(1+ | )1x*13 = lne13 = | |||||||||
| 3 |
| 1 | 1 | sinx − x | ||||
limx→0[ | − | ] = limx→0 [ | ] = | |||
| x | sinx | xsinx |
| sinx | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= limx→0[ | * | − | ] = limx→0[ | − | ] = | |||||
| x | sinx | sinx | sinx | sinx |