1 | π | arctg(1+1x)−π4 | ||||
limx−> ∞ (x*arctg(1+ | )− | *x)=[∞−∞]=lim | ||||
x | 4 | 1x |
1 | −∞ | |||
=[H]=lim | =[ | ] a jak sprawdzam na wolframie wychodzi | ||
(−x−2)*(1+(1+1x)2) | 2 |
1 | ||
2 |
1 | ||
Nie mianownik zawinił, tylko pochodna arctg(1+ | ), brakuje pochodnej z funkcji | |
x |
n+1 | ||
a mam jeszcze jedno pytanie czy ln( | )=ln(en) | |
n |
n+1 | ||
ale ( | )=en tak? | |
n |
n+1 | 1 | |||
Nie. | =1+ | . | ||
n | n |
n+1 | ||
limn→∞( | )n=e? | |
n |
n+1 | 1 | |||
limn→∞( | )n= limn→∞(1+ | )n=e | ||
n | n |
n+1 | 1 | |||
limn→∞[ln( | )n]= limn→∞ln(1+ | )n=lne=1 | ||
n | n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |