matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że
Klaudia:
wykaż, że funkcja f(x)=
|x|sinx
x
2
+1
jest nieparzysta.
11 kwi 18:58
Klaudia:
(|x|sinx)/x
2
+1
11 kwi 18:59
Raf:
f nieparzysta ⇔ f(x)=−f(−x)
11 kwi 19:01
ICSP:
Tożsamości : |−x| = |x| sin(−x) = − sinx (−x)
2
= x
2
11 kwi 20:16