KOSTKI
ALA: Prawdopodobienstwo
Rzucamy 2 kostkami do gry. Oblicz prawdopodobienstwo zdarzen:
1) NA OBU KOSTKACH WYPADŁA PAŻYSTA LICZBA
2)Iloczyn oczek NA OBU KOSTKACH wynosi 15
3)iSUMA OCZEK NA OBU KOSTKACH JEST WIEKSZA OD 8
11 kwi 18:34
Piotr 10: Co Ty masz sprawdzian czy co, że tak zadaniami sypiesz w piątek ?
11 kwi 18:35
pomocnik: Mam nadzieje, że to nie sprawdzian z ortografii
11 kwi 18:37
ALA: PRACA SEMESTRALNA NIESTETY TROCHE JEST TYUCH ZADAN
ALE NIEMIOGE TEGO ZAŁAPAC ZNASZ COŚ SIE NA TYM
11 kwi 18:38
ALA: TAKI Z CIEBIE POMOCNIK A OBRAŻASZ INNYCH ZE BLEDY ROBI
11 kwi 18:39
pomocnik: Ja stwierdzam fakty. Pisanie byle jak jest obrazą i "wrzucać" zadania, które są banalnie
proste. Ok może ktoś Ci pomoże, mimo wszystko.
11 kwi 18:42
Draghan: Alu, nikt Ciebie nie obraża

Rzeczywiście, Twój sposób pisania nieco odbiega od standardów

A − moc zbioru zdarzeń sprzyjających
|Ω| policz sama i z tego prawdopodobieństwo

1. A = 9
2. A = 2 (nie jestem pewny do końca

)
3. A = 10
11 kwi 18:45
Marcin: To ja Ci potwierdzę to drugie zadanie

(3,5) i (5,3)
11 kwi 18:49
Draghan: Marcin, bo ja tak z głowy

Akuratnie głowię się nad dowodem i tak wpadłem, się
zrelaksować


Ale dzięki
11 kwi 18:55
Marcin: Wiadomo, wiadomo
11 kwi 19:01
ala: ale ktos mi to wytlumaczy dlaczego w 2 jest 5,3 i 3,5
11 kwi 19:39
Draghan: Proszę:
mnożysz 2 liczby, a i b. Liczba a i liczba b to któraś spośród liczb 1−6.
Tylko w dwóch przypadkach a*b = 15.
Te przypadki to a=3 i b=5 oraz a=5 i b=3.
11 kwi 19:42
ala: sorry w 2 powinno byc 5
11 kwi 19:45
ala: czyli 1,5 i 5,1
11 kwi 19:46
Draghan: Właśnie tak

Inaczej nie uzyskasz piątki z iloczynu 2 naturalnych liczb
11 kwi 19:54