matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log _x_+_1(5x - 10) ≠ 0
drzewo:
1 − log
x
+
1
(5x − 10) ≠ 0 log
x
+
1
(5x − 10) ≠ 1 i mam pytanie co się stało z tym minusem z przed logarytmu ?
11 kwi 15:57
Bogdan:
1 − a = 0 ⇒ a = 1 albo 1 = a
11 kwi 16:30