Logarytmy
Tomek: Oblicz logarytmy :
6
log 2−1
8
log23
2log2+log25
log9+log81log3
| log3 27 * log3 9 | |
| |
| log3 81 * log3 3 | |
32log
3 4 −
13log
3 8
11 kwi 14:28
J: Popraw pierwszy przykład ..
11 kwi 14:29
J:
2) = 23log23 = 2log227 = 27
11 kwi 14:33
J:
3) = log22 + log25 = log4 + log25 = log100 = 2
11 kwi 14:34
Tomek: | log9+log81 | |
| mi wyszło 7 |
| log3 | |
11 kwi 15:10
Tomek: tzn 6
11 kwi 15:11
J: OK.
11 kwi 15:14
Tomek: a w tym 1 co jest nie tak ?
11 kwi 15:15
11 kwi 15:16
11 kwi 15:18
J: Wykładnik jest :log 2 − 1 ? ( nie ma nic w podstawie ? ) ... link mi się nie otwiera.
11 kwi 15:23
Tomek: a mogę prosić o rozpisanie 6 ?
11 kwi 19:05
Marcin: log
38−log
32=log
34. Mi w 6 − 4 nie wyszło
11 kwi 19:27