Olibcz logarytmy
Tomek: | | 1 | | 1 | |
Jeżeli loga= |
| i logb=− |
| oblicz |
| | 2 | | 3 | |
11 kwi 13:58
J: | | 1 | |
Brak liczb logarytmowanych .. loga.... = |
| |
| | 2 | |
11 kwi 14:00
J: Chyba, że jest loga ?
11 kwi 14:01
J: Mysle,że jast tak jak napisałem...
| | a | | 1 | | 1 | |
log |
| = loga − logb = |
| + |
| = ... |
| | b | | 2 | | 3 | |
| | b2 | |
log |
| = logb2 − loga = 2logb − loga = 2*(−1/3) − (1/2) |
| | a | |
11 kwi 14:05
Tomek: moze chodzi o to ze ma byc loga/logb ; D
11 kwi 14:06
Tomek: no tak ma być właśnie

!
11 kwi 14:06
Tomek: w a ma być 1/2 + 1/3
11 kwi 14:09
J: | | 1 | | 1 | | 1 | |
tak ... bo logb = − |
| i − (− |
| ) daje + |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
11 kwi 14:11
Tomek: okey dziękuje
11 kwi 14:13