Oblicz
Tomek: a) 2
x−3 + 8
8−1=16
b) 81
−x+2 *
√3x−2= −
13
Dziękuje bardzo za pomoc
11 kwi 13:34
J: W pierwszym jest 88 −1 ?
11 kwi 13:35
Tomek: W B sama 3 jest pod pierwiastkiem
11 kwi 13:35
Tomek: Oj mój błąd x−1 sorki !
11 kwi 13:36
Tomek: J można jakiś kontakt do Ciebie ? muszę się jakoś odwdzięczyć !
11 kwi 13:37
J: I w pierwszym suma , czy iloczyn ?
11 kwi 13:37
J: Daj spokój ...
11 kwi 13:38
Tomek: wychodzi na to że iloczyn bo z sumy czarna magia
11 kwi 13:39
Tomek: Człowieku nawet nie wiesz jak mi pomagasz !

mam jeszcze z 10 przykładów podobnych do tych
poprzednich widzę że na Ciebie można liczyć matma w jednym paluszku : O
11 kwi 13:39
J:
Jeśli iloczyn, to lecimy ...
⇔ 2x −3 +3(x−1) = 24 ⇔ x −3 +3(x−1) = 4
11 kwi 13:43
Tomek: Mogę tutaj wrzucać przykłady czy zakładać nowy temat ?
11 kwi 13:50
J:
| | 1 | | 1 | |
Sprawdź, czy w drugim na końcu jest − |
| , czy |
| / ? |
| | 3 | | 3 | |
ZaŁóż nowy temat...
11 kwi 13:51
Tomek: a 1/9 by lepiej pasowała ? bo zdjęcie jest nie wyraźne na pewno jest na plusie
11 kwi 13:54
J: Nie ma znaczenia , czy 1/9 czy 1/3 , byleby z plusem ..
3
4(−x+2) + 0.5(x−2) = 3{−1 ⇔ 4(−x+2) + 0.5(x−2) = − 1
| | 1 | |
( lub.. = − 2 jesli z prawej jest |
| ) |
| | 9 | |
11 kwi 13:57
Tomek: okey

znowu dziękuje
11 kwi 13:58