Oblicz x
Tomek: logx1/9=2
11 kwi 13:27
muflon: x2=1/9
11 kwi 13:28
Tomek: Dziękuje
11 kwi 13:28
J: | | 1 | | 1 | | 1 | |
x2 = |
| ⇔ x = |
| lub x = − |
| |
| | 9 | | 3 | | 3 | |
11 kwi 13:29
5-latek: Definicja logarytmu sie klania x>0 i x≠1
| | 1 | |
czyli bedzie x2= |
| to x= ile? |
| | 9 | |
11 kwi 13:31
Tomek: 1/3
11 kwi 13:31
J: 
....cześć.
11 kwi 13:31
5-latek: czesc
J
zaraz spadam do pracy
11 kwi 13:32
J: | | 1 | |
No ładnie wprowadziłem Tomka w bład .... Tylko x = |
| |
| | 3 | |
11 kwi 13:34
Tomek: hehe oj tam zdarza się najlepszym !
11 kwi 13:35