Oblicz
Adaśko: a) 3x−1 * 9x+2=27
b)√2x+1 * 4x−5=1/2
11 kwi 12:20
J:
a) podstaw : 3 x = t i warunek t > 0
11 kwi 12:22
J: b) Całe: 2x+1 jest pod pierwiastkiem ?
11 kwi 12:24
Adaśko: nie sama 2
11 kwi 12:25
Adaśko: Wisze Ci dobrą flache czy coś tam

!
11 kwi 12:25
J:
b) ⇔ 20.5(x+1)*22(x−5) = 2 −1 ⇔ 0.5(x+1) + 2(x−5) = −1
11 kwi 12:36
Adaśko: a te a też mógłbyś rozpisać ?
11 kwi 12:39
Adaśko: Dzięki śliczne !
11 kwi 12:43
J: Napisałem podstawienie.. z rozpędu. Nie trzeba..
⇔ 3x −1 +2(x+2) = 33 ⇔ x −1 +2(x+2) = 3
11 kwi 12:45
Adaśko: mam rozpisane tak :
3x−1 * 33(x+2)=33
11 kwi 12:46
J: ....32(x+2)
11 kwi 12:52