Oblicz:
Adaśko: Oblicz:
a)2*272/1 − 3*162/4=
b)8−1/3 − 2*41/2=
11 kwi 12:12
J: Popraw a)
11 kwi 12:13
Adaśko: 2*272/1 − 3*162/4=
11 kwi 12:15
Adaśko: Mam tak w a jak napisałem a co jest źle ?
11 kwi 12:15
J: 272/1 ?
11 kwi 12:21
Adaśko: no do potęgi 2/1
11 kwi 12:22
J:
a) = 2*729 − 3*4
11 kwi 12:31
11 kwi 12:32
Adaśko: [(−3/4)−2 + 2*(1/3)−1)]−2=
11 kwi 12:38
J: Dziękuję ...
11 kwi 12:39
Adaśko: Dziękuje to za mało !
11 kwi 12:42
J:
| | 9 | |
= [(4/3)2 + 2*3]−2 = [(16/9 + 6]−2 = [70/9]−2 = ( |
| )2 |
| | 70 | |
11 kwi 12:51
Adaśko: Dziękuje

!
11 kwi 13:00