matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Max:
Witam mam problem z tymi dwoma zadaniami nie wiem jak je zrobic prosze o roziązanie lub podpowiedzi 1) Dla jakich wartości a układ równań ma rozwiązanie
1
{Sinx +Siny =
4
{Cosx+Cosy=a 2 Rozwiąż układ równań {x
2
=y
2
x
logx
{log
=
y
logy
2 lis 15:31