matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
walt:
Rozwiąż równanie cosx+sin2x=0. cosx+2sinxcosx=0 cosx(1+2sinx)=0
1
cosx=0 sinx=−
2
π
7π
11π
x=
+kπ x=
+2kπ x=
+2kπ
2
6
6
Zgadza się?
11 kwi 10:30
J:
OK.
11 kwi 10:34
PW:
11 kwi 10:35