matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Adam:
Witam, może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego lim
x−>−
∞
e
−x
2
= 0 a nie
∞
?
11 kwi 09:33
J:
1
lim
x→−
∞
e
−x
2
= lim
x→−
∞
= 0
e
x
2
11 kwi 09:39
Adam:
Ok, dziękuje
11 kwi 09:40