matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Malwina:
sin(180 stopni − x) + cos(90 stopni + x) =
2 lis 15:28
Dorota:
http://sciaga.onet.pl/12581,59,,,1,19580,sciaga.html
tutaj też jest wszystko dobrze rozpisane. Spróbuj sama
2 lis 16:01
Malwina:
sin (−x) + sin x = −sin x +sin x = 0 ?
2 lis 16:09
godzio187:
sin(180−x)=sinx cos(90+x)=−sinx jeśli obróciłaś to na odwrót to dobrze
2 lis 17:02