matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobić, pilne!
Jaśka:
Uzasadnij, że 2013*2014+1 __________________ =1 2014 + 2013
2
10 kwi 21:28
52:
2013*2014+1=2014+2013
2
2013*2014=2013+2013
2
/:2013 2014=1+2013 2014=2014 C.N.U
10 kwi 21:30
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/246284.html
10 kwi 21:31