Dany jest okrąg o rówaniu x^2+y^2+10x-8y+16=0 i prosta p:4x-3x-9=0. Napisz rówan
aS :) : Dany jest okrąg o rówaniu x2+y2+10x−8y+16=0 i prosta p:4x−3x−9=0. Napisz rówanie stycznej do
okręgu i równoległej do prostej p.
10 kwi 20:26
bezendu:
Znajdź Środek okręgu i współczynnik kierunkowy prostej p
10 kwi 20:27
10 kwi 20:31
aS :) : i z odległosci punktu od prostej obliczam b ?
10 kwi 20:32
zawodus: Można
10 kwi 20:33
aS :) : Wyszly mi 2 proste
| | 4 | | 4 | | 7 | |
y= |
| x+19 i y= |
| x+ |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
Mógłby ktoś sprawdzić ?
10 kwi 20:44
zawodus: ok
10 kwi 20:48
Eta:
ok
10 kwi 20:48
aS :) : Dzięki
10 kwi 21:01