Marcin:
Rozwiąż układ równań.
| ⎧ | x(3y3−2y)−y(3x3−2x)=0 | |
| ⎩ | x4+y4=x2+y2 |
|
Jakby się komuś nudziło, to mam dla was zadanko
10 kwi 20:21
Trivial:
Z pierwszego: 3xy(y−x)(y+x) = 0 mamy rozwiązania: x = 0, y = 0, y = x, y = −x. Reszta to żmudne
podstawianie.
10 kwi 20:25
Marcin: Tobie trzeba trudniejsze. Takich nawet nie rozwiązuj
10 kwi 20:34
Trivial: Wyglądało na skomplikowane.
10 kwi 20:34
Marcin: No dla Ciebie chyba nie
10 kwi 20:35
Trivial:
Takie układy często są ciężkie do rozwiązania. Ale niespodziewanie wszystko się poskracało w
pierwszym i po zadaniu.
10 kwi 20:36
Marcin: następnym razem nie będzie tak łatwo
10 kwi 20:37
zawodus: Następnym?
10 kwi 20:40
Marcin: No wtedy, kiedy dodam coś innego
10 kwi 20:41
Trivial: Żeby tylko nie wymagało mocy obliczeniowej rzędu
Vaxa.
10 kwi 20:42
Marcin: Ostatnio przeglądałem jego tutejsze rozwiązania. Czapki z głóów
10 kwi 20:42
zawodus: Nie każdy ma możliwości... Ja nigdy nie będę pianistą
10 kwi 20:44
Marcin: zawodus dlaczego nie będziesz?

No chyba że nie masz fizycznych możliwości. W innym przypadku
możesz być kim chcesz
10 kwi 20:45
zawodus: Źle napisałem nie będę wybitnym pianistą

pianistą mogę być
10 kwi 20:49