Błagam o sprawdzenie :)
zuza: hej

Może mi ktoś sprawdzić.?
Zadanie.1
Wyznacz wszystkie liczby spełniające podany warunek:
a) |x| = 2
√3
b) |x| ≤ 7
c) |x| > 5
Odpowiedzi:
a) x= −2
√3 lub x=2
√3
b) x∊ <−7,7>
c) x∊ (−
∞,4)
A w tym mi pomóc ?
Zadanie.2
a) |x − 3| ≤ 2
b) |x + 3| > 1
2 lis 14:58
AS: c) błąd − ma być x ∊ (−∞,−5>U<5,∞)
<−−−−−−−−−−−−| |−−−−−−−−−−−−−−−>
−−−−−−−−−−−−−o−−−−−−−−−−−o−−−−−−−−−−−−o−−−−−−−−−−−−−−−
−5 0 5
2 lis 15:10
AS: W zadaniu 2 analogicznie jak w poprzednim b) i c)
W b) Stań na osi Ox w punkcie x = 3,zrób dwa kroki w prawo zanotuj odxzyt x1,
wróć do x = 3 ponownie zrób dwa kroki tym razem w lewo zanotuj odczyt x2
i masz wynik <x1,x2>
W c) stań w x = −3 i zrób krok w prawo i w lewo o 1,dokonaj odczytów
i masz rozwiążanie (−∞,x2) U (x1,∞)
2 lis 15:15
zuza: a możesz mi to jakoś na osi narysować.? ; (
2 lis 15:37
zuza: dobra już sama to rozwiązałam ; )
dzieki
2 lis 15:51