funkcja wymierna
keti: naszkicuj wykres funkcji f(x) = |x|+1|x|−1
jak się zato zabrać ?
10 kwi 19:22
keti: prosze o pomoc
10 kwi 19:25
keti: baaaardzo prosze o pomoc

tylko o wskazówki
10 kwi 19:31
Marcin: Wskazówka:
Jaka jest dziedzina?
10 kwi 19:34
PW: Druga wskazówka: funkcja jest parzysta (wykres symetryczny względem osi OY), więc wystarczy
rozstrzygnąć na połowie osi.
10 kwi 19:40
keti: nie rozumiem

mógłby ktoś cos więcej podpowiedziec?
jak rozwiązać dziedzinę?
x = 1 lub x = − 1
?
10 kwi 20:10
zawodus: PW − parzystości funkcji już się nie uczy w liceum
10 kwi 20:11
keti: prosze o pomoc a nie o krytykę
10 kwi 20:12
zawodus: Może tak:
wykorzystaj definicję wartości bezwzględnej:
x≥0 ⇒
x<0 ⇒
I bezwzględnie DZIEDZINA

(najpierw.)
10 kwi 20:13