Funkcja i jej własności
Robert: 1. Dana jest funkcja y=x2−3x−4
a)przedstaw ja w postaci kanonicznej
b) przedstaw w postaci iloczynowej (o ile to możliwe)
c) sporządź jej wykres
d) wskaż argumenty dla których funkcja przyjmuje wartości dodatnie
2. Rozwiąż:
a) 3x2−4x>0
b) 2x2+3x−1=0
3) (x−1)2+4x=2
3. Wyznacz wartość największą i najmniejsza funkcji y=2x2−3x+1 w przedziale <0;2>
4. Sprawdź czy trójkąty o bokach 3;4;5 i 15;20;25 są podobne. Jeżeli są, to wskaz stosunek ich
pol.
10 kwi 18:12
Robert: Jakby ktos pomogl rozwiazac

sam juz robilem to trzy razy i tak w kolko karze mi robic od
nowa bo popelniam jakis blad gdzies zawsze, a nie mam wgladu do poprzednich prac
10 kwi 18:23