Wyznacz współrzędne środka i skalę jednokładności
Damian: Wyznacz współrzędne środka i skalę jednokładności, w której obrazem okręgu o1 (x−2)2 +
(x+2)2=12 jest okrąg o2: (x+4)2 + (y−1)2=48
10 kwi 18:09
Damian: Co nikt nie pomoże

?
10 kwi 18:59
bezendu:
k=4 lub k=−4
[−4−a ; 1−b]=4[2−a; −2−b] lub [−4−a; 1−b]=−4[2−a; −2−b]
Prościzna
10 kwi 19:04
Piotr 10: chyba jednak nie
10 kwi 19:07
bezendu: ?
10 kwi 19:07
Piotr 10: o1: r1=2√3
o2 : r2=4√3
r2=r1*IkI
10 kwi 19:08
bezendu:
Fakt, źle promień ale dalej już masz dobrze ułożone
10 kwi 19:09
Damian: dzięki wielkie, ale akurat znalazłem w zeszycie analogiczne zadanie i sobie przypomniałem jak
to się robi
10 kwi 19:17