rozwiązanie
lolo2: Ktoś potrafi może pomoć w rozwiązaniu zadanka typu:
Znajdź ogólne rozwiązanie tego wykresu:
x
2 − x
3 = 2
x
1 +2x
2 + x
3 = −3
Z góry dziękuję
10 kwi 17:31
lolo2: halo czy ktos moglby mi pomoc?
10 kwi 17:36
lolo2: prosze bo nie mam pojecia co z tym zrobic, jak zaczac nawet
10 kwi 17:40
lolo2: czy to nie jest do rozwiazania

blagam to jest dla mnie bardzo wazne
10 kwi 17:48
Bogdan:
Podaj pełną treść zadania
10 kwi 17:55
lolo2: wlasnie o to chodzi ze taka mam tresc zadania
10 kwi 17:57
Bogdan:
a co znaczy "tego wykresu"?, czy chodzi o wykres linii prostej?, a może jest jakiś rysunek?
10 kwi 17:58
lolo2: nie ma zadnego wykresu sa tylko takie dane, i wlasnie niewiem co z tym mam zrobic ?
10 kwi 18:00
Bogdan:
to potraktuj te równania jak układ równań z parametrem x1 i niewiadomymi x2, x3
10 kwi 18:02
lolo2: i jak sie mam za to zabrac? cos z tym moge zrobic?
10 kwi 18:06
lolo2: czy to wgl jest do rozwiazania w takiej formie ?
10 kwi 18:11
lolo2: moze ktos cos mi podpowie ?
10 kwi 18:14
Marcin:
b−c=2 ⇒b=2+c
a−2b+c=−3
a−2(2+c)+c=−3
a−4−2c+c=−3
a−c=1
c=a−1
b=a+1
Może coś w tym styylu, co?
10 kwi 18:20
lolo2: o zbawco

wielkie DZIĘKI i uszanowanie !
10 kwi 18:25
lolo2: i to jest koniec tego zadania, na tym to polegalo ?
10 kwi 18:27
Marcin: Nie wiem na czym to zadanie polegało

Zrobiłem to, co sugerował Bogdan.
10 kwi 18:28
lolo2: dziekuje, naprawde ! Mistrzowie
10 kwi 18:29