matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt alfa jest ostry oblicz
Pyśka:
sin α=
1
4
oblicz cos α i tg α cos α=
2
3
oblicz sin α i tg α tg α=
3
4
oblicz sin α i cos α
10 kwi 16:45
Hajtowy:
1
sinα =
4
sin
2
α + cos
2
α = 1
1
(
)
2
+ cos
2
α = 1
4
1
+ cos
2
α = 1
16
1
cos
2
α = 1 −
16
15
cos
2
α =
||
√
16
√
15
cosα =
4
sinα
1
4
1
4
1
tgα =
=
=
*
=
cosα
√
15
4
4
√
15
√
15
Resztę sam
10 kwi 17:14