Mila:

y=x
2−2x−3
f(1)=1−2−3=−4
f(x)=|x
2−2|x|−3|
1)
g(x)=x2−2|x|−3
2)
f(x)=|x2−2|x|−3|
Równanie :
|x
2−2|x|−3|=|m|−1
Ma :
1) 0 rozwiązań dla |m|−1<0⇔|m|<1⇔
m∊(−1,1)
2) 2 rozwiązania dla |m|−1=0⇔m=1 lub m=−1
3) 4 rozwiązania dla 0<|m|−1<3⇔
|m|−1>0 i |m|−1<3
|m|>1 i |m|<4
(m<−1 lub m>1) i m∊(−4,4)⇔m∊(−4,−1)∪(1,4)
4) ma 5 rozwiązań dla
|m|−1=3⇔m∊{−4,4}
5) ma 6 rozwiązań dla
3<|m|−1<4 ⇔
rozwiąż warunek
6) ma 4 rozwiązania dla
|m|−1=4⇔
rozwiąż warunek
7) ma dwa rozwiązania dla
|m|−1>4 ⇔
rozwiąż warunek