matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
pomoc:
potrzebuję policzyć:
1
lim (x
2
+y
2
)sin
xy
(x,y)−>(0,0)
10 kwi 14:07
aRR:
1
g(x,y)=−x
2
−y
2
=(x
2
+y
2
)*(−1) ≤ (x
2
+y
2
)sin
≤ (x
2
+y
2
)*1 = x
2
+y
2
= h(x,y)
xy
lim
(x,y)→(0,0)
g(x,y) = lim
(x,y)→(0,0)
h(x,y) = 0, dalej tw. o trzech funkcjach
10 kwi 14:13