rownanie
makulki: |x4−4x2|+3x3=0
jak to rozwiązać?
9 kwi 23:49
ZKS:
|x4 − 4x2| + 3x3 = 0
x2(|x2 − 4| + 3x) = 0
Dasz radę teraz sam?
9 kwi 23:55
makulki: na dwa przypadki teraz to rozłożyć?
9 kwi 23:55
ZKS:
Tak też możesz.
9 kwi 23:57
makulki: czyli x2 − 4 + 3x = x2 v x2−4+3x = −x2 ?
9 kwi 23:58
ZKS:
Również możesz rozwiązać równanie w ten sposób
|x2 − 4| + 3x = 0
|x2 − 4| = −3x (zał. x ≤ 0)
x2 − 4 = −3x ∨ x2 − 4 = 3x
rozwiązujesz te równania kwadratowe pamiętając że interesują Cię tylko x ≤ 0.
9 kwi 23:59
ZKS:
Widzę że jednak nic nie załapałeś.
10 kwi 00:00
ZKS:
Skąd znowu otrzymałeś x2? Tam masz przecież mnożenie.
10 kwi 00:00
Piotr:
niezle jaja
10 kwi 00:04
Ajtek:
Cześć
ZKS 
.
Przetrawiłeś polskie przebije? Głosujesz
10 kwi 00:28
ZKS:
Hej
Ajtek.

Trochę przesłuchałem ale jeszcze sporo mi zostało.

Jak znajdę dłużą chwilkę wolnego czasu
to spróbuję zagłosować.
10 kwi 00:45