matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
obiE:
Rozwiąż układ równań:
1
+ 2x = 0
x + y
1
+ 2y = 0
x + y
Proszę o rozpisanie.
9 kwi 22:14
pigor:
... , x+y≠0 ⇔ y≠−x i odejmij stronami, to np. 2y−2x=0 i 1+2x(x+y)= 0 ⇔ y=x i 1+2x*2x=0 ⇔ ⇔ y=x i 4x
2
=−1 ⇒ układ sprzeczny, albo źle przepisany
9 kwi 22:23
obiE:
ha też mam sprzeczny
9 kwi 22:34