....
mela: Jak rozwiązać coś takiego: 2x−2x>0 ? D=R\{0}. Wychodzi mi, że x∊(−∞;−1)∪(1;+∞) ale to jest
źle.
9 kwi 21:00
J: Pokaż obliczenia
9 kwi 21:02
mela: 2x2 − 2 >0
2(x−1)(x+1)>0
9 kwi 21:22
J: Nie... ⇔ (2x2 − 2)*x > 0 ... i teraz policz.
9 kwi 21:24
mela: 2x(x−1)(x+1) >0 czyli x∊(−1;0)∪(1;+∞)
9 kwi 21:28
mela: dzięki

tylko dlaczego *x
9 kwi 21:28
mela: aaa już wiem
9 kwi 21:29
mela: dzieki
9 kwi 21:29
J: Bzdura ... masz trzy miejsca zerowe : x = − 1 , x =0 , x = 1 .... teraz "wężyk"
9 kwi 21:29
mela: czyli x∊(−1;0)∪(1;+
∞)
9 kwi 21:31